Star Wars: Az ébredő Erő
2015. december 22. írta: filmmoly33

Star Wars: Az ébredő Erő

Még a karácsonynál is nagyobb durranás idén decemberben a Star Wars legújabb része, amit a rajongók már tűkön ülve vártak körülbelül két éve. Az ébredő Erő marketingkampánya minden erejével próbálta titkolni a filmbeli eseményeket, alig árultak el valamit a történetről, akik pedig már látták a filmet, tudják, hogy nem egyszer a megtévesztés volt a készítők célja. Pontosan emiatt eszem ágában sincs bárkitől elvenni az újdonság és a felismerés élményét, így nem is akarok sokat mondani a történetről.
starwars1.jpeg
Mindenki nyugodjon meg: ez a film méltó az ősökhöz. Természetesen biztos vannak, akik csalódtak benne, és igen, lehet találni benne kritizálnivalót, de nem ez a lényeg. Az a lényeg, hogy a rendező J. J. Abrams és csapata kapott egy iszonyú nehéz feladatot, és nem buktak bele. Sőt, bravúrosan jöttek ki belőle. A Star Wars: Az ébredő Erő készítői megpróbálnak felhasználni mindent, ami az eredeti trilógiában jól működött, (felépített díszletek/bábok CGI helyett, realisztikus fénykard-párbajok, izgalmas családi konfliktusok, jól megírt és eljátszott szerepek, ilyen apróságok), és tanultak az előzménytrilógia hibáiból. Énaz eredeti részeket már csak filmtörténeti alkotásokként ismerhettem meg (az előzménytrilógia pedig nem hatott meg), most megkaptam a Star Wars moziélményemet, és ezzel így van az egész tizen-huszonéves generáció. Az ébredő erő elképesztően látványos és vicces hollywoodi remekmű.
latest-the-force-awakens-trailer-description.jpg
A régi trilógia főszereplői (Luke, Han Solo és Leia) pont annyit szerepelnek, és pont úgy, ahogy elvárjuk tőlük: visszahozzák az emlékeket, megmelengetik a rajongók szívét, de átadják a helyet a fiatal új generációnak. Ők pedig nem hoznak szégyent a Star Wars névre: Rey (Daisy Ridley), Finn (John Boyega), Poe (Oscar Isaac) és Kylo Ren (Adam Driver), kiválóan megírt hősök, akiknek azonnal lehet drukkolni – némelyiküket kicsit gyűlölni is néha –, izgulunk értük és kíváncsiak vagyunk a sorsukra, köszönhetően a profi (és szerencsére szinte ismeretlen) színészeknek, akik között tökéletes a kémia.
forceawakens4-xlarge.jpg
Szóval igen, a legújabb trilógia tényleg nem mert túlságosan eredeti lenni, sokkal fontosabb cél volt a Star Wars fanoknak való megfelelés, biztonsági játékot játszottak. De bízom benne, hogy ez csak a bemelegítés volt, felébredt az Erő, és a következő részben már nem fogják majmolni az előző részek fordulatait. Mindenesetre én újra meg fogom nézni a moziban (ilyet nagyon sok éve nem csináltam már), és bátran merem ajánlani mindenkinek. Az Erő legyen veletek!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmmolyeskonyvorult.blog.hu/api/trackback/id/tr528191918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása