Pitch Perfect - Tökéletes hang
2013. május 08. írta: filmmoly33

Pitch Perfect - Tökéletes hang

Egy film, ami visszaadja a tinifilm műfaj méltóságát.

Ahhoz, hogy valaki olyan éneklős-versengős tinifilmet csináljon, amiben van kreativitás és eredetiség: tehetség kell. A tökéletes hang készítői viszont úgy látszik ismerik a célközönséget, és míg a történetvezetés a megszokott, addig a humor és a remek zene nagyon élvezhetővé varázsolja ezt a filmet.

pitch-perfect-13790-14205-hd-wallpapers.jpgA történeten senki nem fog meglepődni: a lázadó Beca (Anna Kendrick) apja kívánságára elkezdi a fősulit, de álmai nem a diplomáról, hanem a zenélésről szólnak: DJ szeretne lenni. Eközben a suli női acapella csapata válságban van, mert legutóbbi leégésük óta senki nem akar belépni hozzájuk. A lányok kénytelenek boldog-boldogtalant bevenni a csapatba, csak hogy a létszám meglegyen. A szedett-vedett lánytársaságba Beca is bekerül, és megpróbálja a lányokat kirángatni a begyakorolt, ódivatú és unalmas slágereik világából. A filmben a megszokott történet teljesen mellékes tényező, a fiataloknak szóló humor és a remek karakterek ragadják meg az embert.

Pitch-Perfect-Anna-Kendrick.jpeg

Ha Anna Kendrick azt hitte, ez a film neki fogja meghozni a hírnevet, nagyot csalódhatott, ugyanis a Pitch Perfect Hollywood legújabb túlsúlyos üdvöskéjének indította el a karrierjét. Rebel Wilson Fat Amy alakításával abszolút lejátszik mindenkit a filmben: a kövér lány, (aki ráadásul még elég otromba is) egy másodpercig sem sajnáltatja magát, tele van élettel és önbizalommal. Amy elképesztő megjegyzései szolgálják a film legnagyobb poénjait. A leghíresebbé vált elszólása (ami mindent elmond a karakterről) az előzetesben is látható:

- Mi a neved?
- Kövér Amy.
- Kövér Amynek hívod magad?
- Igen, hogy ne az ilyen ribik mint ti mondják rám a hátam mögött.

A tökéletes hang másik nagy húzóereje a zene, mai dalokat dolgoznak fel, profin és eredetin mixelik össze és adják elő a dalokat.

maxresdefault.jpg

Csak ajánlani tudom ezt a filmet: minden megvan benne, ami egy közös filmezéshez vagy egy magányos délutánhoz kell: humor, romantika és zene. Nem csak egy csajos filmről van szó: a fiú acapella csapat is elég fontos tényező a történetben.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmmolyeskonyvorult.blog.hu/api/trackback/id/tr776808117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása