Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás
2015. január 20. írta: Mózes Tina

Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás

(Nyomokban spoilert tartalmaz.)

Bevallom őszintén, semmit sem tudtam erről a könyvről, csak elkezdtem olvasni. Nem annyira ritka eset, hogy este kiolvasok egy könyvet, most is ez történt. Már mindenki aludt, én meg ültem az ágyon és csak olvastam és olvastam. Négy óra alatt végeztem vele. Így utólag megállapítottam, hogy a könyv fülszövege tényleg leírta magát a könyvet. Van, amit kihagyott belőle, de a lényeg benne van. Nagyon kellemes kis történet jó karakterekkel, akiknek szinte szurkol az ember, hogy minden sikerüljön.

A könyv fülszövege:

Az új Abby tökéletes. Nem iszik, kerüli a káromkodást, a pólói kifogástalan rendben sorakoznak a szekrényében – azt hiszi, elegendő távolság választja el a múltjában rejlő sötétségtől. De amikor megérkezik a legjobb barátjával, Americával a főiskolára, az új élet felé vezető útja gyorsan megváltozik.
Travis izmos testét tetoválások borítják, tipikus laza srác, azt testesíti meg, amire Abbynek szüksége van – és amit szeretne elkerülni. Abby távolságtartása felkelti a kíváncsiságát, és cselhez folyamodik egy egyszerű fogadás segítségével: ha ő veszít, önmegtartóztató marad egy hónapig, ha Abby marad alul a játszmában, Travisnél fog lakni ugyanennyi ideig. Travis nem is sejti, hogy a párjával hozta össze a sors, akármelyikük is nyer.
Szerelem és játék keveredik a népszerű írónő, Jamie McGuire regényében, amely a fiatal olvasók körében nagy népszerűségre számíthat. Ne hagyd ki, játszd meg te is a tétjeidet! Szerinted Abby nyer vagy Travis? Vagy ebben a játékban nincsenek vesztesek?

Szerethető könnyed stílusban íródott kis könyv, jó karakterekkel, jó felépítéssel. Nem világmegváltó témákat boncolgat, csupán arról szól, amiről sokunk álmodik. Van egy lány, aki hátrahagyva kétes családját elköltözik az egyetemi koleszbe, és új életet akar kezdeni. Aztán van ez a fiú, akit semmi sem érdekel sokáig, aki mindenkinek a haverja, akit mindenki szeret. És ketten találkoznak. Aztán, mint várható, hiába ellenkezik annyira a lány, végül rádöbben, hogy szereti a fiút. És persze a fiú is megváltozik az ő kedvéért.

Eléggé közhelyes a történet és a cselekményszál is kiszámíthatóan tekereg, de ami nagy pluszt ad ennek a könyvnek az az írónő stílusa, a leírások és a párbeszédek mögött húzódó valódi érzelmek, a humor, a szerelem és a kétségbeesés. Nagyon szórakoztatóan van megírva, ezért nem zavar, hogy úgyis tudod mi lesz a vége. Mert néha kell, hogy tudd.

Tulajdonképpen mindenkinek javasolnám, aki szereti a romantika és a humor egyvelegét.

Tina

covers_214384.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmmolyeskonyvorult.blog.hu/api/trackback/id/tr667093171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása