Polly Shulman: Rajongás
2015. január 22. írta: Mózes Tina

Polly Shulman: Rajongás

(Nyomokban spoilert tartalmazhat.)

Könnyed kis olvasmány, első könyvnek kifejezetten ajánlott!

Ha valaki nem szeret, vagy nem szokott olvasni itt egy remek kis könyv, ami tökéletes arra, hogy megszerettesse az olvasást az emberekkel. Könnyű cselekmény, kedves szereplők, kiszámítható fordulatok, minden, ami felüdülést jelent a vámpíros, vérfarkasos, boszorkányos, ”nehéz” könyvek után.

Fülszöveg:

Jane Austennak még soha nem voltak ilyen barátai…

„Kevés olyan dolog van, ami jobban megviselhet egy értelmes embert, mint ha szeretetből és megszokásból ragaszkodik egy Rajongóhoz.” Julie mindezt keserű tapasztalatból tudja. Legjobb barátnője, Ashleigh, vadul csapong egyik mániától a másikig, és őt is belerángatja őrült terveibe. Ashleigh legújabb szeszélye egyben Julie saját szenvedélye is: Jane Austen nagyszerű szerelmi regénye, a Büszkeség és balítélet. Julie azon kapja magát, hogy múlt századi divat szerint felöltözve és erősen vonakodva besurran Ashleigh-vel egy fiúiskola báljára, abban a reményben, hogy ott hősökre lelnek. Sajnos, mindketten ugyanabba a fiatalemberbe szeretnek bele, a jóképű és lovagias Grandison Parrba. Vajon Julie-nak választania kell a barátnője iránti hűség és a szerelem között? Vagy talán Ashleigh zavarba ejtő bohóckodása végképp elüldözi a fiút, mielőtt Julie lehetőséget kapna?

A történet röviden:

Julia Lefkowitz és Ashleigh Rossi kiskoruktól kezdve a legjobb barátnők, idén viszont már a második évüket kezdik a Byzantium Gimnáziumban. Julie egy tipikus tizenéves lány, naiv, kedves, szeret olvasni, semmi különc dolga nincs, teljesen hétköznapi, viszont barátnője Ashleigh egy igazi különc. Nem hiába, az ellentétek vonzzák egymást. Ashleigh egy Rajongó, mindig van valami hobbi, amit imád, legyen az kémkedés, lovaglás, édességgyártás, horgászás, tánc, filmek, állatok, zene, egy rock banda, bármi, ami felkelti az érdeklődését. Jelen esetben ugyanazért rajong, mint Julie, Jane Austen Büszkeség és balítélet című könyvéért. Julie tudja, hogy ha Ashleig a fejébe vesz valamit, az úgy is lesz. Így keverednek a lányok egy fiúiskola báljára, ahova beszöknek két „lovagias” sráccal. A bál remekül alakul, a szerelmi történet kezd kibontakozni, de ahogyan a báloknál szokott lenni, ennek is vége szakad. Másnap hőseink, teljesen elragadtatva, felvillanyozódva elemezgetik a történteket, de ekkor történik meg a baj. Ugyanis Julie és Ashleigh ugyanabba a fiú habarodott bele, Grandison Parrba, a jóképű, mindig tisztességes vívó fiúba. Csakhogy Ashleigh mindig sokkal pörgősebb, mint Julie, mindig bátrabb és nyomulósabb is. De vajon a két lány, megtud-e egyezni? Vajon mi az erősebb: a barátság vagy az első szerelem?

Nagyon kedvesen kiszámítható történet, egy esős délutánra való pihenéshez kiváló. Nem kell nagy drámákra számítani, pontosan egy tinikhez szóló könyv, tinikről, az első szerelem csodájáról, a bizonytalanságról és minden ilyesmiről.

Tina

 enthusiasmpaperback.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmmolyeskonyvorult.blog.hu/api/trackback/id/tr777099097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása