Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?
2015. január 26. írta: Mózes Tina

Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?

(Nyomokban spoilert tartalmazhat.)

Emma épp elég katasztrófafilmet látott már ahhoz, hogy amikor a repülőgépe viharba kerül, azonnal tudja, le fognak zuhanni. A halál közelsége különös reakciót vált ki belőle: minden, addig féltve őrzött titkát rázúdítja a mellette ülő, jóképű, ám vadidegen férfira. Mesél neki a szüzessége elvesztéséről, a pasijáról, és a szülei aranyhaláról, megosztja vele a tangákról alkotott véleményét, sőt leszbikus álmait sem felejti ki a felsorolásból. Az utolsónak szánt gyónásba azonban apró hiba csúszik: a gép gond nélkül földet ér. Mikor Emma rájön, hogy földi pályafutása még nem ért véget, csak egy dolgot akar. Minél előbb hazamenni, és soha többé nem találkozni a kedves, és most már minden titkát ismerő idegennel. Az élet azonban mást tartogat számára…

Tudsz titkot tartani?
Mert a főszereplőnk nem tud, és emiatt kerül a legérdekesebb szituációkba.

Az történet a következőképp indul: Emma, a főszereplő lány, aki egy igazán belevaló csajszi, épp első üzleti útján van marketingasszisztensként. Természetesen nem sikerül neki megkötni a "nagy üzletet", így elszúrja esélyét az előléptetésre, amit nagyon akart. Bánatát italba folytja a hazaút előtt, majd felszáll a repülőre - már kissé fesztelenebb hangulatban - ahol egy kedves légi utaskísérő megsajnálva őt, áthelyezi az üzleti osztályra. Emma egy férfi mellé kerül, akivel egészen addig nem áll szóba, amíg a gép kissé meg nem inog alatta. 

Aztán...

Hogy is van az, hogy mindig akkor beszélünk a legtöbbet, amikor csendben kellene maradnunk? Hogy lehetséges, hogy egy vadidegennek könnyebben és jobban megnyílunk, mint bárkinek egész életünkben? Talán pont azért, mert tudjuk, hogy az illető azt sem tudja kik vagyunk, azt sem tudja hol lakunk, nincsenek háttér információi az életünkről, nem számít ha megtudja a legnagyobb titkainkat, mert ugyan kinek mondhatná el? Mikor találkozhatna újra velünk? Soha. Épp ez a legjobb az idegenekben. Hogy azok maradnak. Idegenek, akik mégis tudnak rólunk mindent.

De Emma nem ilyen szerencsés.

Merthogy az a bizonyos idegen, nem marad idegen, ugyanis kiderül, hogy annak a cégnek a "fő fejese", ahol a lány dolgozik. Innen pedig már el lehet képzelni mennyi kínos szituáció lép fel, amikor a nagyfőnök úgy dönt, ellátogat a céghez, kíváncsian a dolgozókra és a munka menetére.
Nem mondom, hogy ez a könyv megváltoztatja az életed. Könnyed stílusú, nagyon olvasóbarát, egy unalmas délutánra/estére pont megfelelő olvasnivaló.

A karakterek hétköznapi emberek, hétköznapi gondokkal, hibákkal és titkokkal, akik vicces szituációkba keverednek.

Viszont csak ajánlani tudom, jó olvasást hozzá!

Tina

timthumb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmmolyeskonyvorult.blog.hu/api/trackback/id/tr387111241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KönyvParfé 2015.11.14. 12:02:13

Nálam ez a könyv nagy kedvenc! Már tucatszor olvastam és mindig jókat röhögök rajta. Tök jó, hogy írtál róla. Talán megint el kellene olvasnom? :)
süti beállítások módosítása