Simone Elkeles: Tökéletes kémia
2015. február 04. írta: Mózes Tina

Simone Elkeles: Tökéletes kémia

(Spoiler veszély!)

A Fuentes fivérek sorsának első kötete. 
Mikor elsőnek olvastam, erről a könyvsorozatról, nem igazán fogott meg.  Három könyv, három testvérről? Nem hangzik túl izginek. De mivel már olvastam Simone Elkeles könyvét a Leaving Paradiset, ami nagyon tetszett, így adtam neki egy esélyt, és örülök neki, hogy megtettem.  

Chicagó külvárosában, a Fairfield gimiben mindenki tudja, hogy a kerület északi és déli negyedeiben élők között kibékíthetetlen ellentétek húzódnak. Így amikor a pomponlányok csapatkapitánya, Brittany Ellis mellé Alex Fuentest, egy helyi bűnbanda tagját osztják be tanulópárnak kémiaórán, az eredmény borítékolható: ezek ketten robbanékony egyveleget képeznek.

A fiatalok egyike sem számol azonban egy meglepő kémiai reakcióval: a szerelemmel.

Vajon sikerül-e legyőzniük saját előítéleteiket, családjuk és barátaik ellenszenvét a másik iránt? Sikerülhet-e a látszólag lehetetlen?

Fülszöveg

"– Ellis kisasszony? Ön következik. Mutassa be Alexet az osztálynak!

– Ez itt Alejandro Fuentes. Ezen a nyáron, amikor éppen nem utcasarkokon lődörgött ártatlan embereket zaklatva, a város börtöneiben turnézott. Gondolom, mindenki érti, hogy mit akarok ezzel mondani. Van azonban egy titkos vágya, amit senki sem sejt róla… A titkos vágya… A titkos vágya az, hogy főiskolára mehessen, és kémiatanár legyen, mint ön, Mrs. Peterson.

Brittany diadalmas mosolyt villant felém, azt gondolja, hogy ezt a kört megnyerte. Azt te csak hiszed, gringa!

– Ő Brittany Ellis – mondom a szemek kereszttüzében. – Ezen a nyáron elment a bevásárlóközpontba, és új ruhákat vett, hogy felturbózza a ruhatárát, és apuci pénzén felkeresett egy plasztikai sebészt is, hogy felturbózza… izé… amit fel kell. Az ő titkos vágya pedig az, hogy egy mexicanóval randizhasson az érettségi előtt.

A játszma elkezdődött.”

Brittany és Alex két külön világ.

A lány a pomponlányok csapatkapitánya, pasija pedig a focistáké. Tökéletes „gimiszerelem” egy tökéletes lány életében. Hangsúly a tökéletesen, ugyanis Brittany mindennél jobban fent akarja tartani a látszatot, hogy tökéletes élete van. Pedig nincs neki. Csak a látszat csal. Amikor belekezdünk a történetbe, megtudjuk, hogy Brittanynak van egy nővére, aki beteg, egy idegbeteg édesanyja, és egy apja, aki állandóan dolgozik, csak enni meg aludni jár haza. Így, amikor Brittany suliba megy, vagy a barátaival van, azt akarja, hogy mindenki tökéletesnek lássa, és igaznak higgyék az elképzelt életét.

Alejandro Fuentes, aki inkább Alexként szereti a nevét, a Latin Vér bandatagja. A Latin Vér az a „család”, aki bármikor megvéd, már amennyiben hűséges vagy és azt teszed, amit mondanak. Alex pedig, miután apját meggyilkolták az egyik bandaharc közben, rákényszerül, hogy megvédje édesanyját és kisöccseit, így kerül be a Latin Vérbe. Alex többre akarná vinni, mint koszos pénz- és drogügyletek, főiskolára akarna menni, bebizonyítani magának, és a családjának is, hogy többre képes, mint a bandatagság. Bár nagyon jól tudja, hogy ezek csak álmok, hiszen neki itt kell helytállnia haláláig - csakúgy, mint az apjának - hogy az öccseinek ne kelljen bekerülni a bandába. Mert a Latin Vérből nem lehet csak úgy kiszállni.

Így hát a két fiatal éli „hétköznapi” életét, és nyár után visszamennek a suliba, végzősként. Aztán kémiaórán, a tanáruk Mrs. Peterson egymás mellé ülteti őket. Megindul a szokásos fiú-lány harc kettejük között, a huzavona. Egészen addig semmi különös nincs, amíg Alex haverjai el nem kezdik cikizni, hogy ezt a lányt ő nem kaphatja meg, hiába akarja. Fogadást kötnek, hogy Alex lefekteti Brittanyt. A fiatalok akarva akaratlanul közelebb kerülnek egymáshoz, és a két világ összekeveredéséből kiderül, Brittany és Alex nem is különböznek annyira, mint eddig hitték.

Megmondom őszintén a történet nekem kissé hagyományos volt, jó lány, rossz srác. Fogadás, ami később kiderül, aztán a lány megharagszik, és a végére minden elrendeződik, valamilyen módon.

De van valami Simone Elkeles stílusában, ami mindezeket mégis szerethetővé és olvashatóbbá teszi. Egy-két csavar, egy nem várt érzés, egy haláleset. Így mindent egybevéve, nekem tetszett a könyv, és kíváncsi vagyok vajon milyen lesz a következő kötet, ami Alex öccséről, Carlosról szól majd.

Jó olvasást hozzá!

Tina

covers_157597.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmmolyeskonyvorult.blog.hu/api/trackback/id/tr57140783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása