Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?
2015. május 11. írta: Mózes Tina

Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?

 Elvált szülők gyermekeként, tapasztalatból is tudom, hogy mindenkire másképp hat, amikor „széthullik” a család. Minden ember máshogyan éli ezt meg. Van, akit abszolút nem tör meg, hogy akkor mostantól két helyen „van” a család. De van a másik véglet, amikor a gyerek issza meg az egész levét, főleg akkor, ha az a gyerek eddig azt hitte, hogy semmi probléma nincs, és az ő családja tökéletes. És ha van harmadik személy, aki miatt elválnak a szülők, az néhány esetben csak ront a helyzeten. 

Ahogyan ebben a könyvben is. Hadley szülei elváltak, s bár a lány először tartotta magát, utána kialakult benne a harag édesapja és annak új szerelme felé. Bár a lány nem ismeri az új „családtagot” heves ellenérzéseket táplál iránta és London iránt is, ahová apja elköltözött.

Hadley nem akar édesapjával találkozni, nem akarja otthagyni édesanyját, és egyáltalán nem akarja, hogy a szülei elváljanak. Azt akarja, hogy minden legyen a régi, amikor még boldogok voltak. De édesapja házasodni készül, ahová Hadley is hivatalos. Londonba kell hát utaznia, az esküvőre, amihez semmi kedve, és a sors furcsa fintoraként 4 perccel lekési a repülőt.

Igen érdekes kérdéseket feszeget a mű, annak ellenére, hogy a borító, a fülszöveg és a cím is csak egy könnyed szerelmi történetet ígér. Igaz, van szerelmi szál a műben, mégis nem az a legfontosabb, illetve az csak egy keretet ad ennek az egész témának. Ha egy mondatban kellene jellemeznem a könyvet, talán ennyit mondanék:

Egyolvasásos mű, (cirka 220 oldal), ami egy reptéri szerelem kibontakozásán belül mutatja be, hogy milyen hatással lehet egy gyerekre, ha a szülei elválnak, és aztán új családot alapítanak.

A szerelmi szál: Oliver, a kedves, vicces és helyes „brit srác”. A lány a reptéren találkozik vele, éppen azért mert lekési az első gépet. A két fiatal elkezd beszélgetni, majd miután kiderül, hogy majdnem egymás mellett ülnek majd a repülőn, összebarátkoznak. Mi sülhet ki egy hétórás repülőútból, ahol úgy beszélgethetsz valakivel, hogy még a vezetéknevét sem kell tudnod? Vajon huszonnégy óra ismeretség mennyire érezhető igaznak? Lehet esély rá, hogy kialakuljon a szerelem első látásra?

Megtudhatod, ha elolvasod ezt a regényt, mely egyaránt szól; családi kapcsolatokról, az újrakezdésről, a megbocsájtásról és az első szerelemről, és ami nagy népszerűségnek örvend az olvasók körében.

vajon.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmmolyeskonyvorult.blog.hu/api/trackback/id/tr127451274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása